Documental Moros i Cristians d’Elx

Documental Moros i Cristians d’Elx

.

Títol del documental: Avant la Festa!

Direcció: Pablo Mas Serrano

Producció: Maspelículas

Presentat per: Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx

El documental Avant la festa! vol transmetre l’essència de la Festa de Moros i Cristians i les diferents maneres de viure-les. Pretén abordar la multitud de perspectives festeres que existeixen dins de l’Associació Festera de Moros i Cristians, reflectir la diversitat i l’esperit inclusiu d’una de les festes majors de la ciutat d’Elx, així com posar en valor la nostra història a través de les experiències de les festeres i festers. Tot això s’aconsegueix a través de l’aparició de diferents entrevistes amb diferents membres de l’Associació, així com l’exposició d’imatges i espais representatius per als nostres actes festers.

De la mateixa manera, un dels objectius del documental és fer-nos visibles entre tots els il·licitans, mostrar les Festes de Moros i Cristians com a part del patrimoni comú de tota la ciutadania, com un tresor que ha estat construït per tot el poble d’Elx i que l’ha acompanyat des de la creació de l’Associació Festera de Moros i Cristians.

Finalment, la realització d’aquest documental tracta de pal·liar i donar ànims a l’anhel que sentim tots els festers i il·licitans davant la impossibilitat de celebrar les nostres festes, a més de celebrar el treball realitzat per aquesta entitat al llarg de la seua història i que ha continuat malgrat la pandèmia, cosa que ha portat als Moros i Cristians d’Elx a ser reconeguts com a Festa d’Interès Turístic Autonòmic aquest 2021.

El documental s’acaba de presentar en el Gran Teatre d’Elx i pròximament estarà disponible en les nostres xarxes socials per a tots aquells que estiguen interessats en conèixer-lo.

.